www.fjeldsport.dk

www.fjeldsport.dk

Vejret?

Marts 08Posted by Thomas Holgaard Pedersen 17 Mar, 2008 23:45
HejsaI midten af februar padlede Nils og jeg en tur i farvandet omkrig Venø. Vi startede ud fra Humlum havn og padlede på kompaskurs mod Venøborg i tæt tåge. Vi landede 100 meter fra mål, men med vilje...for at være sikker på at vide hvilke retning vi skulle dreje til. Vi drejede til venstre og padlede til Venø tap på flat vand. Vi kunne hører en masse edderfugle længere ude, mens sælerne legede tættere på stranden. Vi padlede rundt om tap'en og kom med besvær ind i vigen, på jagt efter de mystiske Mufflonvæddere...desværre så vi ikke nogen!
Blog ImageBlog ImageStille vand i vigen...uden væddere!

Udsigten til en tur rundt om Venø på spejlblankt vand virkede ikke så eftertragtet og tågen var lettet så vi besluttede at padle en tur over til Oddesund i stedet. Heldigvis tog vi en kompaskurs, for da vi var 100 m. fra land lukkede det fuldstændig til, 50 m. sigte. Samtidigt blæste det op fra nord, så uden at korigerer, havnede vi et godt stykke syd for Grisetå odde. Men det var i den rigtige retning så det var ok. 
Blog ImageBlog ImageOddesundhavn...I baggrunden kan man se fyrtårnet på Grisetåodde Her i starten af marts var vi så oppe ved Oddesund igen, denne gang lovede vejrudsigt vind fra vest, hvilket kan give ok bølger at lege i...men men men vinden var i øst, så ingen bølger. Vi startede ud fra Grisetåodde istedet, rundt om odden løb der en del strøm, de sidste dages megen vesten vind har åbenbart presset en masse vind op i fjorden. Vi padlede ud i strømmen for at lege lidt, desværre ikke rigtig nogen bølger, men strømmen var meget markant. Vi padlede over til vestsiden af Oddesundbroen, hvor strømmen kørte mod hovedstrømmen. Efter en hurtig tur i medstrøm var vi hurtig ovre ved Oddesund havn, hvor vi tog en lille pause og spiste chokolade. Blog ImageBlog ImageNils i kajakken fra "højbroen"På turen tilbage stilnede vinden af og ændrede retning til nord. Hvilket ændrede lidt på strømmen ved odden. Da vi begyndte at pakke sammen blæste det op, hvilket ændrede på forholdene igen...desværre var kajakken allerede på taget!Blog ImageOddesundbroen, man kan godt se der er lidt strøm under broen.Sjovt som vejret kan ændre sig...og IKKE følge vejrudsigten!

  • Comments(0)//kajakblog.fjeldsport.dk/#post8

Eftermiddagstur

Marts 08Posted by Thomas Holgaard Pedersen 12 Mar, 2008 22:14
I vinterferien arbejdede jeg hver dag, og der var derfor ikke så meget ferie over det. Så da det endelig blev fredag, tog Louise, Liv og jeg ud til shelterpladsen ved Vandkraftsøen. Her lavede vi bål, bagte snobrød og hyggede med eftermiddagskaffen. Det var ikke første gang Liv var i nærheden af et bål, men første gang hun smagte snobrød smileyBlog Image               Liv klar til eftermiddagskaffen.Blog Image               Louise igang med bålet, som blev ændt med to tændstikker smileyBlog Image               I røg og damp!

  • Comments(0)//kajakblog.fjeldsport.dk/#post7

Fyns stiftstidende

Januar 08Posted by Thomas Holgaard Pedersen 11 Feb, 2008 22:34

Jeg havde sidste sommer fornøjelsen af at holde et Havkajakroerkursus hos Lenze, på kurset havde jeg en kursist som arbejder ved Fyns Stiftstidende. Hun har skrevet en artikel om kurset, som bla. indeholdte en tur til Drejø, hvor vi overnattede, spiste på kro og hyggede os. Lene har lånt nogle af mine billeder, så der er et par stykker af dem, men flere her på siden under  Galleri. Desuden kan du læse artiklen her Jeg var for et par uger siden med til et førstehjælpskursus angående Wilderness, der skulle gerne være kommet nogle billeder på Hjerm Klatreklubs hjemmeside, følg linked på selve hjemmesiden.Vi sesThomas

  • Comments(0)//kajakblog.fjeldsport.dk/#post5

Årets første padletur

Januar 08Posted by Thomas Holgaard Pedersen 15 Jan, 2008 17:59

Så er årets første padletur "endelig" overstået. En fin lille tur i lokalområdet omkring Struer. Vi padlede så vidt muligt i læ for vinden, det blæste 12 sm jvnf. DMI...føltes dog ikke som så meget. Louise prøvede sin nye kajak, en plastik Avocet, og det føltes rigtig, dog skal vi havde justeret knæstøtterne. Kunne godt mærke formen er lidt rusten, men fantastisk at være ude, på trods af det dårlige vejr...så forresten en sæl, de har det med at komme tættere byen, når det er højvande og blæsvejr.

Var i weekenden til EPP-møde. Et interessant møde og et rigtig godt initiativ, med hensyn til EPP. Vil nok altid undre mig over, hvorfor man ikke har valgt at støtte sig til BCU...men med tiden vil det jo nok blive det samme. Der blev drøftet en masse detaljer for udbydere, men det mest spændende for mig, som freelance instruktør, var graden af merit som kan blive ført fra Havkajaksamrådet/BCU til EPP, og fra EPP til BCU...Er dog glad for jeg ikke er udbyder, og skal tage stilling til om jeg vil bruge tiden og pengene på at få det implementeret i år, virker lidt som om de skal købe den halve varer til fuld pris. Som jeg ser det er EPP i høj grad afhængig af de enkelte kursusudbydere, hvis det hurtigt skal blive til noget i DK., ellers vil det tage noget længere tid at få det etableret. Derfor ville det klæde Dansk Kano og Kajakforbund at tilbyde udbyderne det meget billigere, hvis ikke det skal være gratis, målsætningen er jo ikke at tjene penge, men at udbrede kajaksporten!

Den sidste weekend i januar, skal Louise og jeg på tur i området omkring Virksund og nordpå. Så hvis der er nogen som kender nogle fine overnatningspladser/shelterpladser deroppe, må i meget gerne sende en mail smiley

Jeg har tilføjet lidt links på hjemmesiden. Hvis du har en hjemmeside som du mener har sin berettigelse på hjemmesiden smiley må du gerne sende en mail.

Thomas

  • Comments(0)//kajakblog.fjeldsport.dk/#post4

Jul og andet godt!

Januar 08Posted by Thomas Holgaard Pedersen 05 Jan, 2008 23:14

Ja så er julen ovre og det er tid til et nyt indlæg. Julen har været god for hyggen og maven smiley Men desværre ikke for padlemusklerne. I forbindelse med seminariet havde jeg lavet et projekt omkring kajakpolo og børnehjemsbørn. Det gav mig en del tid i svømmehallen, og jeg kan nu håndrulle...i en polokajak! For da jeg endelig fik tid til at komme på vandet, blev jeg syg...så har ikke været på vandet siden midten af december smiley

Nå, men det er selvfølgelig ikke helt skidt. Jeg fik en masse gode gaver, bla. Pacific Horizon (som der er link til på selve hjemmesiden) Den er god og rigtig flot filmet. Rart at se nogle tage på ture som vi andre kunne overkomme, er vild med afsnittet om Brunnsby Islands, hvor man følger en padlegruppe i en uges tid. Filmens helt klarer skuffelse, er det ellers så roste afsnit med Dubside omkring Commando Kayaking, alene det lyder jo dårligt! Ingen tvivl om at han er dygtig, men også meget speciel!

Jeg har påtaget mig den ærefulde opgave at teste en kajak smiley det skulle gerne munde ud i en anmeldelse her på siden, så jeg har været så heldig at låne en Walley Surfkajak af Lenze, som jeg så skal teste her vinteren over, så nu skal jeg af med det sidste forkølelse og så ellers en masse i vandet smiley

Af andre umiddelbare planer skal jeg til Kolding den 12 jan, for at høre info omkring EPP, det bliver lidt spændende, og forhåbentlig bliver der sat facts på nogle ting.

Thomas

  • Comments(0)//kajakblog.fjeldsport.dk/#post3

Start på bloggen

December 07Posted by Thomas Holgaard Pedersen 02 Dec, 2007 14:59

Så kom tiden, hvor jeg endelig fik tid til, og styr på bloggen! I starten da jeg lavede hjemmesiden www.fjeldsport.dk ville jeg ikke lave en blog, da den ikke blev opdateret så tit at jeg syntes det kunne forsvarer en blog, og det mest kun er billeder. Men jeg savnede alligevel at kunne skrive en besked eller andet, uden at skulle oprette ny side, lave links, topbillede og alt det andet der hører med. Så nu må vi se, hvor ofte denne bliver opdateret...hvis det ikke bliver tids nok...så sletter jeg det igen...der findes i forvejen nok "gamle" blogs/hjemmesider! smiley

Vi ses

Thomas

  • Comments(1)//kajakblog.fjeldsport.dk/#post1